Hei sinä seikkailunjanoinen roolipelaaja! On ilo toivottaa sinut tervetulleeksi uudenlaiseen palveluun, joka avaa oven suomalaisten roolipelilähetysten ja podcastien maailmaan!

Actualplay.fi kokoaa suomalaiset roolipelilähetysten tekijät, podcastaajat ja roolipeliaiheiset tallenteet yhteen paikkaan, jotta voit nauttia eeppisistä seikkailuista, mielenkiintoisista hahmoista ja ainutlaatuisista tarinoista!

Suomessa on jo vuosikymmeniä pelattu roolipelejä verkossa, mutta erityisesti koronan aikana lisääntyivät myös roolipelaamista verkkoyleisölle välittävät actual play striimit ja pelitaltioinnit.

Actual play, also called live play, is a genre of podcast or web show in which people play tabletop role-playing games (TTRPGs) for an audience. Actual play often encompasses in-character interactions between players, storytelling from the gamemaster, and out-of-character engagements such as dice rolls and discussion of game mechanics.

Wikipedia

Roolipelisisältöä tekevät suomalaiset toimijat ovat markkinoineet uusia kanaviaan ja lähetyksiään tavallisesti Facebook-ryhmissä, Discord-palvelimilla ja erilaisissa uutiskirjeissä, mutta nyt suomalaiset roolipelivideot ja podcastit löytyvät helposti yhdestä palvelusta. Roolipeliuutisia tarjoavia toimijoita löytyy Suomesta jo paljon ja Actual Play Finland keskittyykin erityisesti videoihin ja podcasteihin.

Voit hakea kanavia erilaisilla hakuehdoilla, kuten genrellä, formaatilla, kielellä ja erilaisilla asiasanoilla. Hakuehdot laajenevat sisällön karttuessa ja löydät myöhemmin myös vinkkejä pelinjohtajalle, sekä teknisiä ohjeita roolipelilähetysten ja podcastien tekemiseen.

Avoin kaikille suomalaisille sisällöntuottajille!

Kutsumme kaikki suomalaiset roolipelisisältöä tuottavat yhteisöt mukaan markkinoimaan omia lähetyksiään palvelussa! Ilmoita kanavasi meille tällä lomakkeella:

Kysymyksiä ja kehitysideoita voit lähettää sähköpostitse toimitus@actualplay.fi

Sisältötyypit: